Dijakinji ILENIJA PREZELJ iz 2. d in KATJA GOLOB iz 3. f sta osvojili priznanje na regijskem tekmovanju.

Ilenija se je neposredno uvrstila tudi na državno tekmovanje, ki bo potekalo v soboto, 11. 3. 2023, v Ljubljani, na OŠ Spodnja Šiška.

Dekleti sta z odličnima spisoma dokazali, da imamo na šoli izjemne dijake, ki so zmožni preseči povprečje in sanjati nov svet. Tak je bil tudi naslov spisa, ki so ga tekmovalci poustvarjali s poezijo Miroslava Košute iz zbirke Božaj veter.

Ilenija: “Ljudje se premalo zavedamo, česa vse smo sposobni, kaj vse nam lahko uspe. Vsak od nas ima v sebi potencial, da iz sebe ustvari najboljšo različico samega sebe.

Življenje je divja plovba po odprtem morju. Nikoli ne veš, ali veslaš v pravo smer, ne veš mimo česa vse boš veslal, kaj vse lepega ali slabega boš videl. A pomembno je, da vztrajaš z veslanjem. Kajti sčasoma vsak zaveslaj postaja lažji, vsak nesmisel dobi smisel in vsak vihar se enkrat konča.

Katja: “Pesnik nam pove, zakaj je vzljubil morje. Ne moti ga, če mora iti v življenju čez viharje (problemi), kar nam je lahko dober vzgled. Ne smemo obupati nad življenjem, ampak vztrajati in zajadrati čez probleme in ostati na poti do lepšega in novega življenja.

Iskrene čestitke.
Andreja Kordiš, ponosna mentorica

Dostopnost