rok portret-framed ROK NARANĐA

striženje

Po končani Srednji frizerski šoli v Ljubljani sem svojo frizersko pot začel v podjetju Ilirija v Subrina Studiu, kjer sem si pridobil zelo dobro znanje frizerstva. Kasneje sem izkušnje pridobival pri različnih tujih in slovenskih mojstrih (Micstyling, Mare Dresura Frizure, Frizerska hiša Stevo, Joico, Cazcarra – Španija, Wella – Nemčija), od katerih sem pridobil ogromno modnih smernic v frizerstvu.
Vse te različne tehnike striženja in oblikovanja las sem združil in razvil v tehniko, ki je hitra in enostavna. Poklic učitelja opravljam že 10 let in v tem času sem se naučil, kako hitro in učinkovito predati znanje naprej.
Menim, da je za suvereno in sproščeno opravljanje poklica pomembno strokovno znanje, konstantno in kvalitetno izobraževanje, zato je moje vodilo: praktično, hitro, učinkovito. Obdelali bomo vsak oblikovni element posebej in se naučili, kako z osnovnimi delitvami dosegamo različne oblikovne elemente. Usvojili se boste vse, kar morate vedeti o striženju las brez kompliciranih in dolgotrajnih tehnik.
Zagovarjam individualen pristop, zato pričakujem čim več vprašanj in izzivov, s katerimi se srečujete pri delu. Veselim se dela z vami.

ursa demo 1-framed  URŠA TROHA

barvanje

Zadnja tri leta učim na Srednji frizerski šoli Ljubljana, kjer sem tudi končala poklicno izobraževanje. Po dveh letih dela v frizerskem salonu sem nadaljevala svojo kariero v podjetju Ilirija v eksperimentalnem oddelku takratnega Narta Studia, kjer smo razvijali in testirali nove barve za lase in ostale frizerske izdelke in preparate pred lansiranjem na tržišče. Istočasno sem sodelovala tudi s TV Slovenija pri šovih in oddajah kot na primer EMA, Zoom, Nedeljskih 60, Spet doma. V tem času sem pridobila ogromno praktičnega in teoretičnega znanja. Leta 2002 se je Narta Studio preimenoval v Subrina Studio in takrat sem se pridružila ekipi frizerjev demonstratorjev. Kot zagnan tim mladih frizerjev smo izvajali tečaje, demonstracije in raznolike delavnice za frizerje doma in v tujini (Italija, Avstrija, Bosna, Hrvaška, Romunija, Srbija). Takrat sem ugotovila, da rada predajam pridobljeno znanje vsem željnih novosti predvsem s področja različnih tehnik barvanja. Prav zaradi tega mi je delo z dijaki v izjemno veselje in ponos, saj marsikdo, ki v osnovni šoli ni bil posebno uspešen tukaj zablesti kot frizer in uživa v meni najljubšem poklicu.

renataRENATA STRMEC

ličenje, lasničarstvo

Svojo poklicno pot sem pričela na RTV Slovenija na delovnem mestu frizer, masker in lasuljar, kjer sem pridobila izkušnje na različnih področjih ličenja, oblikovanja maske in oblikovanja las. Na omenjenem delovnem mestu sem bila zaposlena 13 let. Kot vizažistka sem ličila za blagovno znamko Lancôme in Dior. Zadnjih sedem let sem učiteljica praktičnega pouka na SFŠ Ljubljana. Z dijaki nenehno sodelujemo in pripravljamo različne dogodke na področju ličenja, frizerstva, kjer poklicno ustvarjalnost delim z dijaki. Redno spremljam trende in se izobražujem na domačih in tujih izobraževanjih (akademija – Cazcarra, Španija).
S pomočjo mojih dolgoletnih izkušenj v maskerstvu in ličenju boste skozi osebne nasvete spoznali skrivnosti in lepotne trike, ki lahko spremenijo ali pa zgolj osvežijo zunanjo podobo posameznika. Kandidati lahko pridobite znanja na področju dnevnega in korekturnega ličenja. Program se bo izvajal v dveh delih teoretičnem in praktičnem, poudarek bo vsekakor na slednjem, saj delo bo potekalo v obliki delavnic, čas bomo pa namenili tudi individualnemu svetovanju (večerno ličenje, foto shooting, slavnostno in ličenje za posebne priložnosti). Na izkustveni delavnici lasničarstva se boste lahko naučili vpletanja, vozlanja, izdelave lasnih dodatkov, lasuljo, tupeja in brkov.

zoran portret-framedZORAN GAJIĆ

barvanje

Srednjo frizersko šolo sem končal v Ljubljani leta 1987 in od takrat dalje sem bil član in demonstrator Narta tima v podjetju Ilirija. Frizerske prezentacije ter šove modnega striženja in barvanja smo izvajali po celem svetu: Moskva, Kijev, Beograd, Zagreb, Bukurešta, Varšava, Budimpešta, Praga, Osaka.
Od 1992 sem bil tudi zunanji sodelavec TV Slovenija, kjer sem bi zadolžen za masko. Sodeloval sem pri mnogih oddajah, nadaljevankah – Vrtičkarji, Naša mala klinika, TV Paradižnik, TV šovih – EMA, filmih – Predsednik, Kajmak in marmelada, Ljubezen traktor in rokenrol, lepotnih tekmovanjih, modnih revijah, reklamah. Bogate izkušnje, ki sem jih pridobil bom z veseljem delil z vami.

igor portret-framedIGOR MIZIĆ

spenjanje

Rojen sem bil v Beogradu, kjer sem preživel tudi večji del svojega življenja. Med leti 1998 in 2009 sem bil lastnik salona, ki je v Beogradu 11 let zelo uspešno posloval. Že zelo zgodaj sem se pridružil jugoslovanski frizerski reprezentanci, v kateri sem do 2002 – 2006 sodeloval kot tekmovalec, nato sem kot trener uspešno vodil reprezentanco. Beograjski klub frizerjev je najstarejši in največji frizerski klub na Balkanu, ki je leta 2014 praznoval svojo 90. obletnico, zato si štejem v čast, da sem lahko sodeloval tudi kot član žirije na mednarodnih tekmovanjih. V Sloveniji se že pet let uspešno ukvarjam s frizerstvom v podjetju ND design hair. Specializiral sem se na področju spenjanja las, o mojih uspehih pa pričajo mnogotera domača in mednarodna priznanja. Če želite ustvariti svečano pričesko, o kateri bodo govorili vsi na zabavi, ste prišli na pravi naslov.

saska portret 1-framedSAŠKA FAJFAR

manikira

Že od nekdaj me privlači delo z ljudmi in vse, kar je povezano z estetiko, zato sem se pred leti začela ukvarjati z manikuro po sistemu Jessica. Izvajam naravno manikuro in manikuro »geleration« (urejanje nohtov s posebnimi Jessicinimi geli). Najrazličnejša izobraževanja, želja po nadgrajevanju znanja in spremljanje modnih trendov so me pripeljali do sodelovanja na najrazličnejših modnih snemanjih, lepotnih preobrazbah, modnih revijah ter televizijskih in drugih snemanjih. Zadovoljne stranke, ki se vedno znova vračajo, so najboljši poklon mojemu delu in želji, da prav vsaka od njih na koncu odide z nasmehom na ustih in, seveda, z urejenimi rokami. Kar seješ, to žanješ, je življenjsko vodilo, ki me spremlja pri vsem, kar tako rada počnem.

Dostopnost