Dragi dijaki,

29. 1. bo športno – kulturni dan. Namen kulturnih dni je, da spoznavate kulturna, umetnostna in jezikovna področja človeške družbe. Ker je v dan dejavnosti vključen tudi športni dan, boste med seboj povezali naravne in vrednote družbe in se razmigali. Obenem pa boste bolje spoznali kraj, kjer živite. Tokrat si boste dejavnost organizirali kar samostojno. Naredite si pustolovščino. Ker so interesne dejavnosti v srednji šole obvezne, jih morate v primeru odsotnosti, tudi če ste takrat bolni, nadomeščati. Na ta dan nimate rednega pouka, zato ga izkoristite za malo drugačno učenje. Odsotnost na dan dejavnosti morajo opravičiti starši.

Čeprav smo še vedno omejeni na domačo občino, lahko v rekreacijske namene prestopite vaše občinske meje, držati pa se morate svojih regij. Vsekakor pa je pomembno, da se držite splošnih priporočil NIJZ-ja v povezavi z Covidom19, skrbite za varno razdaljo, si razkužite roke in nosite masko, kjer je to potrebno.

Kulturni dan boste opravili tako, da boste obiskali kulturni spomenik v vaši okolici. Lahko je to spomenik, cerkvica na bližnjem hribčku ali v vašem kraju, lahko rojstne hiše kakšnega umetnika, lokalni muzej v vaši občini (če je že odprt)… Kot dokazilo boste poslali fotografijo sebe ob spomeniku in napisali kratko poročilo. Pazite na slovenski pravopis. Poročilo mora vsebovati odgovore oz. mnenja na vprašanja:

Kratka zgodovina spomenika. Zakaj si izbral/a ta spomenik? Kaj ta spomenik v kraju pomeni? Kaj osebno pomeni tebi in zakaj je tako? Vsega skupaj za 20 stavkov oz. polovico natipkane strani.

Opravljeno nalogo boste poslali v dodeljeno nalogo (1. letnik in 2. f v Teamsih pri DRU – Viktorija Mrzelj, ostali oddelki 2. letnika pa pri SOCKULT – Ana Koračin). Naloga se bo zaprla v ponedeljek 1. 2. 2021. Nadomeščanje boste opravili v dogovoru z učiteljicama.

Za priznan športni dan boste opravili 15.000 korakov naenkrat. Kot že omenjeno, za rekreativne namene lahko prehajate med občinami v svoji regiji. Predlagamo, da združite dejavnosti in med pohodom obiščete kulturni spomenik v vaši okolici. Dokaz za aktivnost je posnetek ekrana izrisane poti in prehojena dolžina+ število korakov pohoda preko aplikacije (npr. Relive, Sport tracker idr.), ki ga oddaš pod dodeljene naloge. Dodati morate še vaše slike (selfie) na začetku poti, dve sliki med potjo ter ena na koncu poti. Na vseh slikah morata biti vidna datum in ura. Prepovedana je uporaba raznovrstnih transportnih sredstev. Vse zahtevano oddaš pod dodeljene naloge do ponedeljka, 1. 2. 2021. Dijaki, ki naloge ne boste opravili do omenjenega datuma, boste pohod opravili skupaj z učiteljicami ŠVZ v maju ali juniju 2021.

Želimo vam prijeten športno – kulturni dan.

Dostopnost