Spoštovani učenke in učenci ter dijakinje in dijaki, spoštovani starši,

zadnji dve šolski leti sta bili v mnogih pogledih drugačni od prejšnjih. Zato si vsi želimo, da bi to šolsko leto začeli drugače, bolj umirjeno in z več optimizma.

Pandemija je prizadela celoten svet, zato so znanstveniki neutrudno iskali rešitev in tudi poskrbeli za izhod iz te resnično nezavidljive situacije. Dobili smo cepiva, ki so varna in učinkovita tudi za mlade, starejše od 12 let. Prav precepljenost vseh nas je ključna za zajezitev širjenja virusa. Ta bo bistveno vplivala tudi na naša življenja v naslednjih mesecih. Dovolj precepljenih prebivalcev bo namreč pomenilo, da bomo lažje obvladovali težke razmere in da ne bo potrebno ponovno zapiranje javnega življenja.

Obema je ena izmed ključnih prioritet to, da šole ostanejo odprte in varne. Skupen nama je cilj, da vam vsem omogočiva čim bolj normalen potek šolskega leta.

Pandemijo lahko ustavimo le skupaj. Tudi z vašo pomočjo. Zato vas pozivava in prosiva, da se tisti, ki se lahko, cepite. Povsem razumljivo je, da se vam morda porajajo kakšni dvomi in skrbi, zato se z vprašanji skupaj obrnite na vaše osebne zdravnike. Prosiva vas tudi, da še vedno upoštevate higienske ukrepe.

Verjameva, da smo tik pred ciljno črto in da lahko kot dobro uigrana ekipa tudi zmagamo in premagamo ta virus. Prijeten preostanek počitnic vam želiva in pogumno v novo šolsko leto!

Prof. dr. Simona Kustec_________________________________________ Janez Poklukar
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport_______________________Minister za zdravje

V Ljubljani, 10. avgusta 2021

Preberite sporočilo v celoti v priloženem dokumentu PDF (izberite to povezavo).

_

Dostopnost