Živijo,

sem Natalija, stara sem sedemnajst let. Obiskujem Srednjo frizersko šolo Ljubljana, saj imam rada frizerstvo že od malih nog in bi rada postala uspešna frizerka.

Poleg te velike želje sem imela še eno ogromno željo, ki se mi je danes izpolnila. To je bila donacija mojih las. Danes sem prvič donirala svoje lase za lasulje otrok, ki jih potrebujejo. S to donacijo bi rada nekoga razveselila in mu polepšala življenje.

Do te ideje in želje sem prišla, ko je bila moja babi bolna in je ostala brez las. Vsak dan, ko sem jo gledala, sem opažala, da je to negativno vplivalo na njeno samozavest. Na žalost babi takrat ni dobila lasulje.

Zelo dolgo sem iskala informacije o doniranju las v Sloveniji, ampak nisem pridobila nobenih odgovorov na svoja vprašanja. Pred približno dvema tednoma sem zasledila objavo na Facebooku, kjer je gospa Nina Smrekar Ivančič začela z akcijo zbiranja dolgih las od darovalcev za obolele otroke. Nato sem poklicala v frizerski salon Ela’s na Vrhniko, kjer sem pridobila vse informacije in se zmenila za termin. Za donacijo je bil pogoj, da so lasje dolgi vsaj osemnajst centimetrov. Ker sem imela kar dolge lase, sem lahko donirala dvajset centimetrov svojih las.  

Zbrane lase bodo poslali v Anglijo za dobrodelno akcijo, ki se ukvarja z izdelavo lasulj za obolele otroke. Ko bodo lasulje izdelane, jih bodo poslali nazaj v Slovenijo.

Počutim se izpolnjeno, veselo, ponosna sem sama nase. To je samo začetek, še naprej se bom trudila in še kdaj koga razveselila. Priporočam vsakomur, ki ima možnost, da to stori, saj naše malo nekomu pomeni veliko.

Pred striženjem za donacijo
Natalija z enim od treh čopkov las, ki jih je donirala
Dostopnost