V okviru mednarodnega projekta »Excellence in International Eco-friendly Hair and Skincare«, smo se v tednu od 20. 3. do 24. 3. 2023, ponovno srečali dijaki in učitelji  frizerskih šol iz Reykjavika na Islandiji, iz Helsinkov na Finskem in gostiteljev iz Genta v Belgiji.

Naša EKO ekipa je v tem delovnem tednu sodelovala v predstavitvah in delavnicah o naravni negi las, lasišča in kože. Sodelujoči dijaki so sami izdelali naravne izdelke (tekoči šampon, trdo milo za lase, kremo za nego obraza, šminko za ustnice) ter se naučili kako jih uporabljati. 

V delovnem tednu smo vse države partnerice predstavile, kaj smo delali na matičnih šolah za pripravo na to srečanje.  Vse aktivnosti so bile prepletene v duhu trajnostnega razvoja z vizijo varovati in ohranjati naravo.

Vse aktivnosti celotnega tedna so dijaki posneli za zaključni predstavitveni film.  

V EKO ekipi naše šole je aktivno sodelovalo šest izbranih dijakov: Nejc Benček, Rebeka Krt, Janja Jevnikar, Ilenija Prezelj, Klara Gerbajs in Katja Leskovec. 

Nosilki in vodji mednarodnega projekta sta Darja Pirkmaier Maklin in Urša Troha. Koordinatorica mednarodnega projekta je Stanka Platiša Pogačnik. 

»Veselimo se skupnega potovanja v EKO SVET! »

Dostopnost