BANNER-ROTARY-HALO_650x340
V mesecu med 21.2.2016 in 22.4.2016  se bo  Srednja frizerska šola Ljubljana pridružila vseslovenski akciji osnovnih in srednjih šol “HALO, SI ZA TO?”.

Glavna aktivnost projekta je zbiranje odsluženih, polomljenih, nedelujočih mobilnih telefonov, polnilcev ali baterij za telefone, ki se vsem nam potikajo po predalih in ne vemo, kaj bi z njimi.  Pobudnik akcije je Rotary klub Ljubljana skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, namen projekta pa je z odkupom rabljenih telefonov zbrati sredstva, ki bodo namenjena otrokom iz socialno šibkih okolij, ki imajo visoke intelektualne sposobnosti, starši pa jih ne zmorejo dovolj podpreti v tem, ter za vse ostale otroke, ki potrebujejo pomoč.
Namen akcije je na inovativen, izviren način, brez zbiranja prostovoljnih prispevkov najti način za pomoč otrokom, hkrati pa si akcija prizadeva tudi ekološko razbremeniti Slovenijo.
Telefone in polnilce lahko prinesete od četrtka naprej v pisarno 117 v prvem nadstropju, kjer jih bomo shranili v posebno škatlo, vsebino pa redno tehtali in sporočali naše dosežke.
Projekt predvideva, da se 10% izbranih sredstev nameni tudi šoli, kjer so bila ta sredstva zbrana. Najuspešnejše šole pa se bodo potegovale za atraktivne dodatne nagrade.
V prihodnjih dneh vas bo koordinatorica projekta Romana Marolt obiskala na vaši razredni uri in vam projekt še podrobneje predstavila.
Halo, si torej za to, da dokažemo, da  vsi na SFŠ Ljubljana zmoremo stopiti skupaj in narediti nekaj dobrega za soljudi in za okolje?
K zbiranju seveda lahko povabiš tudi svoje prijatelje, sorodnike in znance.
Dostopnost