V sredo, 5.aprila 2017 se je v Celju odvijala prireditev Festival lepote – modna revija Skupnosti šol za frizerstvo, tekstil in oblikovanje, tokrat v organizaciji Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje.

Na tradicionalni reviji, ki jo vsako leto organizira druga šola, se s svojimi kreacijami predstavijo frizerji, oblikovalci oblačil in tekstilci. Letošnja prireditev je bila na temo “Film”.

Srednja frizerska šola Ljubljana se je letos predstavila s kreacijo dijaka Aljaža Kosa iz 3.b pod mentorstvom Romane Marolt. Kolekcija nosi naslov Kubizem, inspiracija zanjo pa izhaja iz kultnega filma Matrica.

Kolekcija je povsem odstopala iz ustaljenih okvirjev razmišljanja o frizerstvu, zanjo smo prejeli tudi veliko iskrenih čestitk. Aljažu sta pri delu pomagali asistentki Nika Polajnar in Sara Poček Conde, za ličenje modelov pa sta poskrbeli Edina Kaltak in Ajda Kristan.

Druga ekipa – Neža Arko, Edina Begić, Zala Perša, Nika Petek, Tjaša Vogrin, Klavdija Smrke, Doroteja Zavodnik in Elma Jupić z mentoricama Karmen Markovič in Marinko Jarm pa so poskrbele za čudovit videz manekenk SPSŠB Bežigrad, ki so predstavljale kolekcijo oblek.

Posnetek kolekcije je tukaj: https://youtu.be/pp3dqvAnNLE

Reportaža TV Celje o dogodku je tukaj: https://youtu.be/F5P_K35Kl_c?t=10m15s

Slike pa so spodaj oz. v galeriji slik.

Čestitke vsem sodelujočim!

Dostopnost