S 1. januarjem 2014 je na Srednji frizerski šoli Ljubljana na voljo mednarodno brezžično omrežje Eduroam.

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Učenci, dijaki, študenti, pedagogi, raziskovalci in drugi uporabniki lahko uporabljajo eduroam brezžično omrežje tako v Sloveniji kot v tujini. Za uporabo je potrebno le odpreti prenosnik in to ne glede na to kje se nahajate: na domači ustanovi ali v gostujoči ustanovi.

Ker je naša šola del Arnes AAI federacije, dobi ob vpisu vsak dijak naše šole Arnes AAI uporabniško ime in geslo, ki ga lahko uporablja za dostop do katerihkoli Arnesovih storitev, vključno z eduroamom.

Več informacij o mednarodni federaciji izobraževalnih omrežij eduroam

 

Navodila za povezavo

Namestitev eduroama na svojo prenosno ali mobilno napravo najlažje opravite tako, da greste na napravi sami z brskalnikom na spletno stran CAT eduroam: https://cat.eduroam.org/ in nato sledite navodilom. Konkretnejša navodila za povezovanje so vam na voljo na Arnesovi spletni strani – navodila za povezavo.

 

Prenosniki

Z Windows ali macOS sistemom pojdite preko brskalnika na spletno stran https://cat.eduroam.org/, si prenesete nameščevalnik, ki po zagonu sproži namestitveni čarovnik. Tam izberete državo Slovenija, šolo Srednja frizerska šola Ljubljana, na koncu pa vnesete svoje Arnes AAI uporabniško ime in geslo. Nameščevalnik bo na vaš prenosnik samodejno namestil ustrezen certifikat in pravilno skonfiguriral vse nastavitve.

 

Mobilne naprave

Apple iOS

Postopek je popolnoma enak kot pri prenosnikih, opisano zgoraj.

Android

Tukaj je zaradi množice različnih različic in podrazličic sistema ter različnih tovarniških prilagoditev telefonov zelo težko podati splošna navodila. V splošnem je na androidnih mobilnih napravah potrebno narediti dvoje:

  1. Najprej namestite aplikacijo eduroamCAT
  2. Nato z brskalnikom obiščete stran https://cat.eduroam.org/ in dokončate namestitev z nameščevalnikom, kot je opisano zgoraj pri prenosnikih.

V primeru težav skušajte natančno slediti napotkom na strani Navodila za povezavo.

 

Dostopnost