RAZPIS ZA OPRAVLJANJE PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI (MOBILNOST) 2016/17

V šolskem letu 2016/17 dijaki Srednje frizerske šole Ljubljana lahko kandidirajo za opravljanje praktičnega usposabljanja v tujini. Usposabljanje se bo izvajalo na Kanarskih otokih- Santa Cruz de Tenerife (Španija), v Bragi (Portugalska), v Gijonu (Španija), v Le Puy en Velayu (Francija) in Seinajoki (Finska).

Prijave morajo ustrezati razpisnim pogojem, zato si predhodno dobro preberite Pravila za izbiro dijaka za opravljanje praktičnega usposabljanja v tujini na šolski spletni strani (mobilnost). Pravila vsebujejo jasne kriterije za izbor dijakov. Prijave lahko oddajo tudi dijaki, ki so uspešno zaključili šolanje na SFŠ v šolskem letu 2015/16 in imajo status brezposelnega.

Prijaviš se tako, da po elektronski pošti pošlješ:

  1. Europas življenjepis (lat. Curriculum Vitae ali kratko CV) v angleščini. Obrazec najdeš na spletni strani: https://europass.cedefop.europa.eu/editors/en/cv/compose.jsp?forward=before?localeStr=sl_SI# . Zelo pomembno je, da vsa navodila natančno prebereš. Na desni strani te spletne strani predlagamo, da klikneš na Five basic principles for a good CV (NAMIG: lahko spremeniš jezik in to najprej prebereš v slovenščini, kjer so podana navodila v slovenščini za dober CV, vendar ga moraš izpolniti v angleščini!!!). Pri osebnih podatkih klikni na Extra fields, kjer označiš tudi svoj spol in datum rojstva. Podatke sproti shranjuj. Ko izpolniš vsa polja (Digital competence je zadnje), na desni strani zgoraj dodaš fotografijo (kot za osebni dokument) in spodaj morebitne priponke npr. fotografije tvojih odličnih frizerskih kreacij. Ta življenjepis se bo kasneje tudi poslal delodajalcem v frizerske salone v različne države in bo torej tvoj prvi stik z delodajalci zato predlagamo, da se zelo potrudiš.

Dokument poimenuj CV ENG _ime_priimek_ razred (e.g. CV ENG Mojca_Novak_2.a)

  1. Motivacijsko pismo v slovenščini. Motivacijsko pismo naj vsebuje
  • tvoje osebne podatke,
  • katero destinacijo si želiš in zakaj,
  • kakšna so tvoja pričakovanja,
  • kako boš izkušnje in znanje prenesel na svoje sošolce.
  • obrazloži, zakaj si ravno ti prava izbira za mednarodno mobilnost,
  • kaj so tvoje najboljše kvalitete in veščine in
  • kako boš zastopal šolo. Lahko napišeš še vsa ostala neformalna znanja.

Dokument poimenuj MP_ime_priimek_razred (e.g. MP Mojca_Novak_2.a)

Izjava staršev. Najdeš jo na spletni strani šole (mobilnost). Izpolnjeno in podpisano jo priložiš v skenirani obliki k vsej dokumentaciji. Dokument poimenuj IZJAVA STARSEV ime_  priimek_ razred (e.g. IZJAVA STARSEV Mojca_Novak_2.a)

Prijavo (skupaj z vsemi dokumenti) pošlješ koordinatorici mednarodnih projektov Stanki Platiša Pogačnik (mobility@frizerska.si) do vključno 20. 9. 2016 do polnoči. Komisija, ki jo imenuje ravnateljica, bo pregledala prijave in pripravila izbor dijakov. Vse prijave, ki prispejo po roku, bodo zavrnjene ne glede na vsebino prijave ali razlog zamude.

Obvestilo o izboru bo objavljeno 10. 10. 2016 preko e-pošte. Prijaviš se lahko le s svojega e-naslova, prijave s strani staršev se ne bodo upoštevale. Pogum in srečno!

Koordinatorica mednarodnih projektov
Stanka Platiša Pogačnik

Ljubljana, 7.9.2016

Dostopnost